Představte si, že sedíte doma, chystáte si snídani nebo večeři a zjistíte, že nemáte chleba. Běžně by to znamenalo rychlou cestu do obchodu nebo improvizaci s něčím jiným. Ale co kdybych vám řekla, že si můžete udělat vlastní pečivo během pár minut? Bez kynutí, bez čekání, bez složitých postupů!
Ovesné vločky nejsou jen na kaši – umí toho mnohem víc. Tohle je jeden z těch receptů, který vás překvapí svou jednoduchostí. Smícháte pár ingrediencí, strčíte do trouby a za chvíli máte domácí chléb, který je nejen chutný, ale i zdravý.
Co budete potřebovat?
- 250 g jemných ovesných vloček
- 2 vejce
- 250 g bílého jogurtu
- 1 lžičku jedlé sody
- Špetku soli
- Semínka nebo bylinky dle chuti (není nutné, ale dodají skvělou chuť)

Jak na to?
- Ovesné vločky rozmixujte najemno, aby vznikla mouka.
- Přidejte jogurt, vejce, sodu a sůl. Vše dobře promíchejte.
- Pokud máte rádi semínka nebo bylinky, teď je čas je přidat do těsta.
- Vyložte menší formu pečicím papírem a nalijte těsto dovnitř.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud není povrch krásně zlatavý.
Proč tenhle chleba milujeme?
- Rychlá příprava – žádné čekání na kynutí.
- Zdravé složení – ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu.
- Skvělá chuť – jemná, ale zároveň výrazná díky jogurtu a vajíčkům.
Ještě tip navíc
Pokud chcete chleba ještě křupavější, potřete ho před pečením trochou olivového oleje a posypte semínky. A pokud vám zbyde, druhý den ho stačí krátce opéct v toustovači a bude zase jako čerstvý.
Vyzkoušíte tento jednoduchý recept? Dejte nám vědět, jak se vám povedl!