Zatímco v běžných řeznictvích byste za podobný kousek zaplatili i dvojnásobek, tady můžete pořídit kvalitní maso za cenu, která potěší každou hospodyňku. A nejde jen o cenu - je to příležitost připravit si vynikající nedělní oběd, aniž by to výrazně zatížilo rodinný rozpočet.
Taková akce na maso se nebude opakovat
Vepřová plec bez kosti za 89,90 Kč/kg? Taková nabídka se jen tak nevidí! To znamená, že 10 deka tohoto kvalitního masa vyjde na pouhých 9 Kč. Když se objevila tato akční cena, lidé neváhali a začali ji kupovat po kilech. Není divu – plec je jedním z nejuniverzálnějších kusů masa, který se hodí jak na pomalé pečení, tak na guláš nebo domácí sekanou. Tato nabídka platí od 13. února nebo do vyprodání zásob.

Vepřová plec je jedno z nejlepších mas na pomalu tažené pokrmy. Je šťavnatá, dobře prorostlá a skvěle se hodí na dlouhé pečení nebo dušení. Navíc má vysoký obsah bílkovin, takže je skvělou volbou i pro ty, kdo hledají výživný a chutný oběd za minimální náklady.
Ušetřit můžete stovky korun, proto neváhejte
Běžná cena vepřové plece se pohybuje kolem 140 Kč/kg, takže tato sleva ušetří více než 50 Kč na kilogramu. To znamená, že za porci 200 g zaplatíte méně než 18 Kč, což je oproti restauracím, kde se za podobné jídlo platí 200 Kč a více, obrovská úspora. Jedním z nejlepších způsobů, jak z tohoto masa vytěžit maximum, je pomalu pečená vepřová plec na česneku s bramborovým pyré.
Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je neuvěřitelně chutný a šťavnatý. Vepřová plec za méně než 9 Kč za 10 deka je nabídka, která se jen tak nebude opakovat. Pokud tedy hledáte levné, chutné a univerzální maso na vaření, rozhodně stojí za to si pár kilo pořídit do zásoby. Dá se snadno zamrazit a využít na mnoho způsobů.

Recept: Pomalu pečená vepřová plec na česneku s bramborovým pyré
Ingredience:
- 1 kg vepřové plece
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 500 g brambor
- 100 ml mléka
- 30 g másla
- čerstvý pepř podle chuti

Postup:
Vepřovou plec si očistíme a pořádně ji osolíme a opepříme. Přidáme kmín a sladkou papriku, důkladně vmasírujeme do masa a necháme 30 minut odpočívat. Mezitím si v pekáči rozehřejeme sádlo a přidáme na plátky nakrájený česnek, který necháme lehce zezlátnout.
Připravenou plec vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a zakryjeme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 3 hodin, přičemž každou hodinu maso podléváme vlastní šťávou. Pokud chcete extra křupavou kůrčičku, posledních 15 minut pečte odkryté.
Mezitím si připravíme bramborové pyré. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Scedíme, přidáme máslo a mléko a důkladně rozmixujeme do hladka.