Zpět na kategorii

Vepřové za 9 korun! Tak levné maso už letos neseženete

Michaela Hanelová
11. 2. 2025, 19:07
Lifestyle

V době, kdy ceny masa rostou, přichází jeden z řetězců s nabídkou, která vyráží dech. Maso, které je základem tradičních českých receptů, je k dostání za cenu, která se nebude opakovat

Čerstvá vepřová plec připravená na krájení na dřevěném prkénku
Foto: Freepik

Zatímco v běžných řeznictvích byste za podobný kousek zaplatili i dvojnásobek, tady můžete pořídit kvalitní maso za cenu, která potěší každou hospodyňku. A nejde jen o cenu - je to příležitost připravit si vynikající nedělní oběd, aniž by to výrazně zatížilo rodinný rozpočet.

Taková akce na maso se nebude opakovat

Vepřová plec bez kosti za 89,90 Kč/kg? Taková nabídka se jen tak nevidí! To znamená, že 10 deka tohoto kvalitního masa vyjde na pouhých 9 Kč. Když se objevila tato akční cena, lidé neváhali a začali ji kupovat po kilech. Není divu – plec je jedním z nejuniverzálnějších kusů masa, který se hodí jak na pomalé pečení, tak na guláš nebo domácí sekanou. Tato nabídka platí od 13. února nebo do vyprodání zásob.

Vepřová plec je jedno z nejlepších mas na pomalu tažené pokrmy. Je šťavnatá, dobře prorostlá a skvěle se hodí na dlouhé pečení nebo dušení. Navíc má vysoký obsah bílkovin, takže je skvělou volbou i pro ty, kdo hledají výživný a chutný oběd za minimální náklady.

Ušetřit můžete stovky korun, proto neváhejte

Běžná cena vepřové plece se pohybuje kolem 140 Kč/kg, takže tato sleva ušetří více než 50 Kč na kilogramu. To znamená, že za porci 200 g zaplatíte méně než 18 Kč, což je oproti restauracím, kde se za podobné jídlo platí 200 Kč a více, obrovská úspora. Jedním z nejlepších způsobů, jak z tohoto masa vytěžit maximum, je pomalu pečená vepřová plec na česneku s bramborovým pyré.

Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je neuvěřitelně chutný a šťavnatý. Vepřová plec za méně než 9 Kč za 10 deka je nabídka, která se jen tak nebude opakovat. Pokud tedy hledáte levné, chutné a univerzální maso na vaření, rozhodně stojí za to si pár kilo pořídit do zásoby. Dá se snadno zamrazit a využít na mnoho způsobů.

Recept: Pomalu pečená vepřová plec na česneku s bramborovým pyré

Ingredience:

  • 1 kg vepřové plece
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 500 g brambor
  • 100 ml mléka
  • 30 g másla
  • čerstvý pepř podle chuti

Postup:

Vepřovou plec si očistíme a pořádně ji osolíme a opepříme. Přidáme kmín a sladkou papriku, důkladně vmasírujeme do masa a necháme 30 minut odpočívat. Mezitím si v pekáči rozehřejeme sádlo a přidáme na plátky nakrájený česnek, který necháme lehce zezlátnout.

Připravenou plec vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a zakryjeme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 3 hodin, přičemž každou hodinu maso podléváme vlastní šťávou. Pokud chcete extra křupavou kůrčičku, posledních 15 minut pečte odkryté.

Mezitím si připravíme bramborové pyré. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Scedíme, přidáme máslo a mléko a důkladně rozmixujeme do hladka.