Možná by vás nenapadlo, že obyčejný jogurt může být základem lahodné, syté a levné večeře. Tento trik znají kuchaři po celém světě a vy si ho teď můžete vyzkoušet i doma. Stačí jen pár minut, pár ingrediencí a výsledkem bude krémová a osvěžující polévka, kterou si zamilujete!
Tajemství jednoduchého receptu
Tato polévka má své kořeny v tradiční středomořské a balkánské kuchyni. Jogurt jí dodává krémovost, zatímco česnek a okurka osvěžující chuť. Skvěle se hodí k lehké večeři, ale může být i netradičním předkrmem.

Co budete potřebovat?
- 500 ml bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 salátovou okurku
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžičku sušené máty nebo kopru
- Sůl a pepř podle chuti
- 500 ml vody
Jak na to?
- Nastrouhejte okurku najemno a prolisujte česnek.
- V hrnci přiveďte k varu vodu, poté ji nechte mírně vychladnout.
- Vmíchejte jogurt – aby se nesrazil, přidávejte ho postupně a neustále míchejte.
- Přidejte okurku, česnek, sůl, pepř a bylinky.
- Podávejte teplé nebo vychlazené – obě varianty chutnají skvěle!
Proč tento recept vyzkoušet?
- Hotový za pár minut – ideální, když nemáte čas na dlouhé vaření.
- Lehký a zdravý – obsahuje probiotika, vitamíny a minerály.
- Skvělý do horkých dnů – vychlazená varianta osvěží jako studená polévka.
- Levná surovina, skvělá chuť – zapomeňte na drahé ingredience, jogurt je hvězdou tohoto receptu!
Tento recept je důkazem, že skvělá večeře nemusí být složitá ani drahá. Stačí pár běžných surovin a máte lahodnou a zdravou pochoutku. Dejte mu šanci a uvidíte, že si ho oblíbíte!